Ceahlau

S-au scris multe despre Ceahlau, nu o sa le mai repet. Link-ul urmator conduce la un articol interesant cu frumoase imagini de pe Ceahlau.
http://spiritualitatedacoromaneasca.wordpress.com/2009/08/05/probejenia-6-august-sarbatoare-a-muntelui/

Ce imi pare cel mai important si despre care nu se scrie este urmatorul fapt. Din satelit aceasta zona releva o geoglifa. Cu putina bunavointa pe o vedere din satelit se poate distinge o figura. ceahl
ceah
cea
Aceasta geoglifa am numit-o Panaghia. Parerea mea este ca aceasta formatiune (desi este imensa, un munte intreg) nu este tocmai naturala. Cred ca acest munte a fost „ajutat” sa arate de aceasta maniera.

La adresa: http://www.gardianul.ro/2008/03/03/eveniment-c2/un_posibil_craniu_de_extraterestru_si_tablite_cu_cea_mai_veche_scriere_din_lume-s110106.html se poate gasi un articol despre un artefact despre care nu se prea stie ce si cum. El a fost descoperit in zona Farcasa, la poalele muntelui Ceahlau si ca si geoglifa Panaghia pare ca are aceleasi caracteristici faciale. La ambele gura nu se afla pe axa de simetrie a capului. Ea este deplasata lateral. Descoperitorul acestui artefact este de parere ca el reprezinta capul unui extraterestru. Eu sunt de parere ca el reprezinta vederea din spatiu a geoglifei Panaghia, ca acest obiect era folosit ca si un obiect de cult si ca avea acelasi rol pe care il au yantrele yoghine, de a facilita intrarea in legatura cu o anumita energie.

Un alt aspect legat de urcarea pe acest munte este acela ca la data urcarii are loc un fenomen astronomic care era de maxima importanta pentru lumea antica. Are loc rasaritul heliacal al grupului de stele Sirius. Pana la aceasta data, a anului, Sirius a stat vreme de 70 de zile ascuns dupa Soare. Din aceasta data el o sa rasara inaintea soarelui cu cate 4 minute mai devreme in fiecare zi.

Una dintre legendele Ceahlaului spune ca Dochia pentru a putea sa scape de dusmani a urcat acest munte. Dochia avea 7 (!) cojoace. Dochia- Pleiade, Sirius- Caine (?).

Imaginea din satelit ma duce cu gandul ca poate cuvantul ceahlau inseamna si cap, capatana.

Pentru cei care mai cred ca urcarea pe Ceahlau este legata de un ritual solar: daca este legat de un ritual al soarelui, de ce urcarea se face la data rasaritului heliacal al lui Sirius? Ar exista 364 de alte zile ale anului cand aceasta s-ar putea face. De ce tocmai la aceasta data?

Cu siguranta ca nu este un ritual al Soarelui. Este un ritual al lui Sirius.

Etichete: , , , , , ,

Lasă un comentariu