Cultura Cucuteni

La http://dumitruagachi.wordpress.com/2009/08/18/cele-neinchipuit-de-vechi-18-08-09/ am descoperit un articol care are imagini deosebit de reusite ale unor artefacte ale culturii Cucuteni. Extraordinare imagini, extraordinare exponate, extraordinare minti creatoare.

Poate ca numele de Cucuteni (al culturii) ar parea ca a fost ales in mod aleator. Cred insa ca nu este asa. Exponatele sunt reprezentari ale cerului. Capetele acelea privesc (cu ochii inchisi (!?)) cerul.
Un taur (!) (constelatia taurul) are o deschidere pe spinare in zona in care, pe cer, se afla Pleiadele. Deschiderea este de forma patrata (!).
Un alt exponat este o figura de pasare cu coarne (Taurul).
Afisul expozitiei are o imagine a unui taur (vaca) care pe spinare la nivelul gatului are doua „ridicaturi”, exact la nivelul la care se afla roiul pleiadelor.
Mai jos un vas acoperit are reprezentata o pasare (!). Patru (!) ridicaturi care sugereaza sfarcuri (!) sunt prezente pe acelasi vas.
Linii curbate, spirale care sugereaza apa (!?) sunt prezente pe toate vasele.

La popoarele hinduse KUKUTA este Cocos. Interesant este ca in copilarie suntem invatati cum ca cocosul se exprima prin onomatopea cucurigu. KUKU-ta….KUKU-rigu.

Reclame

Etichete: , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: