A doua piramida a Ceahlaului

http://www.efemeride.ro/piramida-spatiala-de-pe-muntele-ceahlau-fenomenul-din-ziua-schimbarii-la-fata

Pe 6 August se urca pe Ceahlau pentru a se observa acest fenomen. La 6 August se sarbatoreste „Schimbarea la fata”. Fenomenul are o explicatie stiintifica: „Este o compunere de minimum patru umbre. Vârful Toaca are formă de piramidă regulată cu baza un pătrat, iar sub acţiunea razelor solare dinspre est, are o umbră în formă de triunghi isoscel. Stânca Piatra Ciobanului, fiind mai mică şi mai joasă, face altă umbră, prelungă. La fel, Piatra Vulcanului şi Panaghia. Peste toate se suprapune lumina ce trece prin şaua muntelui. Pe 6 august, dimineaţa, datorită poziţiei soarelui, toate umbrele se unesc la vârf şi se creează o imagine magnifică tridimensională, ca holograma unei piramide”. Deci, datorita pozitiei Sfantului Soare toate aceste umbre se infratesc si formeaza superba piramida holografica.

La data de 6 August Soarele rasare la un unghi de 64 grade fata de directia Nord. De fapt acest fenomen ar trebui sa aiba loc pe 5, 6 si 7 August. Probabil ca lumea isi concentreaza atentia doar pe data de 6 August datorita sarbatorii crestine. Cred ca acest fenomen mai are loc si la o alta data cand Soarele mai rasare in aceeasi pozitie. Aceasta este in zile de 7 si 8 Mai.

Distanta dintre aceste doua evenimente este de vreo 90 de zile. O patrime din an. La jumatatea distantei dintre aceste doua zile este Solstitiul de Vara. Daca la 6 August se considera ca se iese din Vara atunci poate ca se considera ca la 7-8 Mai se intra in Vara. 7 Mai-7 August= Vara Dacilor?

Are loc vreo sarbatoare majora (sau minora) in jurul datei de 7 (8) Mai?

Are Armindenul vreo legatura cu 7 sau 8 Mai? S-a sarbatorit el vreodata la 7 sau la 8 Mai? Este 7 sau 8 Mai adevarata data a Armindenului?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: