Pesterile si lumea spiritului

Am credinta ca cetatile dacilor nu au fost doar simple cetati. Dupa parerea mea, ele au avut mai mult un caracter de initiere spirituala si ritual decat de aparare. Erau prea mici, prea ascunse, cu temple si zone de ritual, intr-o tara aproape in totalitate acoperita de paduri (in care populatia disparea cu usurinta si nu avea nevoie de cetati care sa-i apere).

Cuvantul CETATE este folosit in denumirea multor pesteri din Romania. Banuiesc ca la origini cuvantul CETATE inseamna A CAUTA, A CERCETA (CER-CETA), a cauta a intelege (de ce nu) legile cerului.

Documentarul Ancient Aliens despre pesteri: http://documentare.digitalarena.ro/ancient-aliens-s7e06-forbidden-caves-2014/

Nu ader in intregime la ideile din documentar. Cred insa ca in pesteri are loc ceva. La un anumit moment (banuiesc ca stelar), la o anumita conjunctura, ceva are loc, ceva care duce la Iluminare, la un anumit salt al constiintei. Poate ca intreg parcursul nostru pe aceasta planeta sa fie influentat de catre o anumita energie care se manifesta mai evident in pesteri.

Dintre misterele romanesti legate de pesteri: Templul de la Sinca Veche, capul lui Mihai Viteazul supus unui ritual intr-o pestera din Cheile Turzii, Daniil Sihastru si mii de alti sihastrii traiau prin pesteri si grote, urme de traire in pesteri din neolitic pana foarte aproape de zilele noastre.

Articol despre anomalii temporale care au loc in pesteri: http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=7365

Reclame

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: