Secretele invinsilor

In ultimii ani au aparut zeci (mai degraba sute si mii de carti) despre culturile antice. Daca rasfoiesti aceste carti (sau doar internetul) e usor sa descoperi ca toate culturile au folosit aceleasi simboluri.

In multe din aceste carti autorul are si o sursa indigena care i-a relevat „secretul si cunostintele” acelor populatii ancestrale. Astfel dogonii i-au povestit unui francez totul despre grupul de stele Sirius. Mayasii au dezvaluit secretele calendarului faimos care a starnit nebunia sfarsitului de lume in 2012. Brahmanii indieni au dezvaluit unor autori englezi secretele yoga. Si exemplele ar putea sa continue.

Daca simbolurile sunt aceleasi, de ce explicatiile sunt atat de diferite? Cum se face ca acelasi simbol inseamna cu totul altceva de la cultura la cultura? Raspunsul este foarte simplu. Deceptie, praf in ochi. Ce interes ar avea populatiile invadate sa dezvaluie secretele ancestrale? Ce motiv are o populatie macelarita, violata, furata, agresata sa explice agresorului sursa si cunostintele stramosesti? Absolut niciuna! Explicatia pentru aceasta mare diversitate de explicatii pentru aceleasi simboluri consta doar in puterea de a imagina, in a construii minciuni, a indigenilor. Fiecare, dupa cum l-a dus capul, a inventat povesti de adormit copiii.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: