Statui de daci

O pagina web la care sunt adunate imagini ale sculpturilor reprezentandu-i pe daci care se afla raspandite prin lume: http://statuidedaci.ro/ro/. Se spune despre aceste statui ca sunt de daci. Ceva insa nu pare in regula cu ele. Ceva imi spune ca ele nu sunt statui ale unor daci (de rand). Dacii traiau in case. Case facute din lemn, piatra sau lut. Pe pamant sau sub pamant. Orice fel de casa avea dacul era totusi o casa si nu un palat. Prin palate n-au prea trait dacii. Nu s-au gasit urme de palate. Singurul loc unde acele statui par sa fie la locul lor pare sa fie templul. Acele statui nu puteau sa fie localizate nicaieri altundeva decat intr-un templu. Deci nu prea pot sa fie daci de rand si nici macar regi daci. Atunci? Parerea mea este ca acele statui aveau o functie religioasa sau spirituala. Mai mult, cred ca acele statui ii reprezinta pe cei plecati la Zalmoxe, cei care dupa trecerea la cele vesnice asigurau poporului legatura cu zeitatea suprema. Cei carora dacii le incredintau lista de doleante, cererile spre Zalmoxe, ingerii pazitori ai neamului dac. Cei plecati SUS la Mosul.

Chiar daca pare greu de crezut in cultura si traditia noastra exista remanente ale acelor vremi si ale acelor practici.
1. Iisus. De ce nu se foloseste numele original al celui nascut la Betleem? In schimb crestinismul romanesc foloseste un nume care inseamna „e sus”. Si asta nu poate sa nu aduca aminte de cei plecati sus la Zalmoxe.
2. Inca se mai merge la cimitir la mormintele celor dragi si se expun pasurile. Speranta ca ei pot cumva sa ne ajute de dincolo?
3. Prin satele romanesti mai poti sa gasesti curti sau gradini care au mormant sau morminte ale celor dragi plecati. La aceste morminte oamenii isi spun pasurile, se roaga.
4. Mihai Eminescu spunea ca religia e o inventie dar care credea ca Iisus este Regele Daciei.
5. Arsenie Boca le-a spus celor care-l vizitau ca dupa ce o sa treaca la cele vesnice o sa-i poata ajuta mult mai bine.
6. Mii de oameni merg anual la mormantul lui Arsenie Boca sa se roage, sa ceara ajutor, sa se vindece. Probabil ca toti cei care merg acolo mai si au pe acasa o poza cu el. O poza a unui sfant plecat acolo SUS.

Este oare credinta crestina romaneasca mai aproape de zalmoxianism decat se crede? Oare poporul si oamenii religiei au pastrat si in forma codificata au transmis mai departe zalmoxianismul nou (cel fara sacrificii, bazat doar pe sfintenie)? De ce se spune ca poporul roman s-a nascut crestin? Este Arsenie Boca actualul Rege al Daciei? Este el actualul Pazitor al Romaniei?

Reclame

Etichete: , , , , , , , ,

Un răspuns to “Statui de daci”

  1. ROHMANA Says:

    CARTEA LUI ZAMOLXE sau INTELEAPTA SCRIPTURA sau NOUL TESTAMENT AL DACILOR by Octavian Sarbatoare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: