Aluminiul

Citind care sunt pericolele la care ne expunem in legatura cu aluminiul (vezi: http://cronicanaturalului.wordpress.com/2012/07/02/folia-de-aluminiu-pericol-extrem/) mi-am adus aminte despre controversa aluminiului.

Istoria consemneaza producerea aluminiului in anul 1825. Anul de nastere al aluminiului ar putea foarte bine sa fie 1825 daca nu ar exista doua incidente. Unul dintre ele este legat de descoperirea din anul 1973 din zona Aiudului a unui obiect din aluminiu (http://www.asfan.ro/supercivilizatiile_si_ipoteza_extraterestra1.htm). Varsta estimata a acestui obiect (cu utilitate necunoscuta) este de 250.000 de ani (ar putea sa fie mult mai mare). Obiectul a fost expus pentru putina vreme si apoi ascuns privirilor omului de rand. Cererea de expunere intr-un muzeu din Germania a fost primita cu raceala de catre conducerea muzeului.

Al doilea incident apare in scrierile lui Pliny cel Intelept (http://www.innovationexcellence.com/blog/2012/02/17/abundance-the-lesson-of-aluminum/). Un mestesugar expert in prelucrarea metalelor pretioase se prezinta la palat, la Imparat si isi prezinta noua descoperire. El prezinta o tava fabricata dintr-un metal foarte usor, alb si aproape la fel de stralucitor ca si argintul. Faurarul spunea ca secretul fabricarii acestui metal este cunoscut doar de catre el si de catre zei. Faptul ca metalul era extras din argila si considerand descrierea obiectului obtinut duce cu gandul la aluminiu. Aluminiul redescoperit acum 2000 de ani!? Habar nu am ce a fost in capul lui Maximus Inteligentus Tiberius, cert este ca el il decapiteaza pe inventator si trebuie sa mai treaca inca vreo 2000 de ani pana la redescoperire. Ce ironie. Un dobitoc taie capul unui om care gandeste si aduce progresul. Un tembel, care avea ca scop principal in viata umplerea burdihanului, doboara un „zeu”.

Intrebarea ramane. Cand au desoperit pamantenii aluminiul? Acum 250000, acum 2000 de ani sau in anul 1825?

Reclame

Etichete: , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: