Soare si sare

Exista o legatura intre soare si sare?
Un aspect care sare in ochi 😉 este natura energetica a sarii. In Ayurveda sarea este considerata si clasificata ca si puternic Yang. Yang este tipul de energie SOLAR (!?).

In popor, odata cu apropierea iernii si pe timpul iernii creste consumul de sare atat in cazul omului cat si a animalelor. Animalelor li se da sare sa linga iar omul mananca varza murata si bea more (moare, saramura) de varza (curechi). Deci pe timpul in care scade influenta soarelui creste consumul de sare. Pe timpul in care marele emitator de energie yang (soarele) are o influenta tot mai mica asupra a tot ce misca taranul isi suplineste aceasta carenta si restabileste balanta yin-yang cu sare.

Taranul numeste sarea- sare si soarele -sore. Doar o singura litera (sunet) face diferenta intre cele doua.

Si pentru ca tot am facut referire la saramura…. In copilarie un gand nu-mi dadea pace si nimeni nu putea sa-mi explice. De ce saramura de varza este numita MOARE sau MORE? De ce aceasta bautura, atat de buna la gust si atat de apreciata in popor, are rezonante negative (deces)? Mai tarziu am aflat ca ukrainienii numesc Marea Neagra- Chorne More (ciornoi moria). Si bulgarii si rusii o numesc la fel. Concluzia la care am ajuns este ca Moarea (morea, saramura) nu are legatura cu moartea si ca inseamna Marea, Cea Mare, Cea Puternica, Protectoarea, Zeita (in limbile vedice, Maha). Morea (zama de curechi) nu are legatura cu decesul ci cu viata si secretele energeticii subtile.

Reclame

Etichete: , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: