Hrana

Pe cand scriam la Mancatorii de soare prin minte a inceput sa se zbenguie un cuvant cu intelesuri adanci. HRANA (dovada ca inteligenta trece prin stomac. Si invers, ne gandim doar la mancare 😉 ).

DEX-ul ne arata ca provine din slava veche http://dexonline.ro/definitie/hran%C4%83. Curat- murdar tataie. Cam toate cuvintele cuprinse in DEX sunt de orice origine posibila doar sa nu fie autohtone.

Din scrieri vechi stim ca o parte din stramosii nostri „se fereau de carne si imbucau doar miere, lapte si branza, straduindu-se sa vietuiasca in pace cu vecinii, drept pentru care Strabon i-a numit capnobati (…), traind numai cu aerul pe care-l trag pe nari.”(http://enciclopediagetodacilor.blogspot.com/). Daca Strabon este corect atunci este posibil ca strabunii nostri au fost cunoscatori ai energiei vietii, PRANA si ca in limba noastra a ramas cuvantul HRANA. Hrana= Prana. Azi cunoastem hrana doar sub forma ei cea mai grosiera. Este foarte probabil ca Hrana a fost cunoscuta in vremuri de mult apuse si sub alte forme. Practicantii yoga cred ca trupul uman poate sa fie alimentat mancare, apa dar si cu energie extrasa din soare sau aer (la: http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=ro&item=6550 un articol referitor la fenomenul Inedia si la cei se hranesc doar cu “lumina divina”.)

Cine este generatorul de Prana (Hrana) pe aceasta planeta? Soarele. Soare la care stramosii se „inchinau”. Se inchinau ei oare? Sau pur si simplu se alimentau. Isi alimentau sufletul, corpul energetic si trupul. Se hraneau, se insanatoseau, se inzdraveneau cu ajutorul soarelui, a Sfantului Soare.

Este oare Strabon singurul care face referire la hranirea cu aer? Nu. Cand un copil refuza sa manance se spune ca el „mananca aer”. De unde a aparut aceasta expresie aparent fara sens? Eu am auzit-o la parintii si bunicii mei si cu siguranta ca ei au auzit-o la bunicii lor. Si asa din generatie in generatie din vremea lui Starbon pana azi. Expresie fara sens care are totusi sensuri foarte profunde si care arata o intelegerea foarte profunda a universului energetic pe care o aveau stramosii nostri. Intelegere pierduta pe care putem doar sa o intuim.

Cat despre originea cuvantului HRANA, nici macar pentru o clipa nu il consider ca provenind din slava veche. Pur si simplu cred ca Hrana= Prana si isi are originea in cultura noastra straveche.

Anunțuri

Etichete: , , ,

Un răspuns to “Hrana”

  1. Belsim Says:

    Frumos 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: