Zambila

La Oul sau gaina? incheiam cu: Zambiti! Zambiti! Zambiti! Pe cand scriam acest indemn a inceput sa apara o intrebare. Este oare posibila o legatura intre cuvintele zambet si zambila (Hyacinthus orientalis)? In DEX-ul online, nimic. In DEX, stramosii nostri au numit floarea cu numele de Zambila dupa numele turcesc (sümbül). Cum a ajuns sümbül sa fie o zambila numai cel care a scris asta in DEX o stie. Probabil ca a aflat-o dupa o analiza elaborata.

Pe Net-ul nostru cel de toate zilele se intrevede o anumita realitate legata de aceasta floare. Uleiul extras din petalele acestei flori duce la cresterea increderii de sine, trupul purtatorului este mai aratos, atrage dragostea, atrage iubirea, atrage norocul, elimina tristetea si ajuta la obtinerea unui somn linistit. Despre mitologia, istoria si utilizarea acestei flori se poate citi la: http://www.starchild.co.uk/products/6564_3305_hyacinth-absolute.aspx

Banuiala mea este ca exista ceva legatura intre zambet, zambila si maturitatea sexuala si mai banuiesc ca denumirea acestei flori nu provine din limba turca ci de la cuvantul ZAMBET (a carui origine nu este precizata in DEX online, deci e 100% romanesc !?). Si ca exista o oarece legatura intre aceste cuvinte si cuvantul Sambra (Sambra oilor, ruptul sterpelor).

Reclame

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: