Oul sau gaina?

O intrebare fara raspuns? Oare a fost oul? Oare a fost gaina? Specialisti si mai putin specialisti au cautat raspunsul la aceasta intrebare. Raspunsul la aceasta intrebare fundamentala a omenirii parea sa ramana un etern mister. Asta pana acum cateva zile cand am gasit raspunsul incifrat in DEX (Dictionarul Explicativ al Limbii Romane). In conformitate cu DEX nu a fost nici OUL, nici GAINA. A fost Organul Sexual Masculin. 😉

Iata ce „spune” DEX-ul despre organul sexual masculin:
„PÚLĂ, púle, s. f. (Vulgar) Penis. (meglenorom., macedorom. pulă; < lat. pulla, fem. de la pullus (= pui); pentru semantism, cf. jargonul madrilen polla (= puică și penis), it. uccello (= pasăre și penis), bg. patka (= rață și penis), rus. potka (= pasăre și penis), rus. petuch (= cocoș și penis) etc.; derivarea din lat. pūbes, prin interm. unei forme *pūbŭla este improbabilă; derivarea din lat. pupula este fantezistă) [și DMLR]" (http://dexonline.ro/definitie/pula)

Considerand DEX-ul, nu e greu de inteles ca organul genital are oarece legatura cu femininul puiului, adica cu puicuta. O foarte eleganta explicatie care rezolva si misterul oului si al gainii. Eleganta si copilareasca. Doar unui copil poti sa-i spui ca poarta in pantaloni un puisor. Doar unui copil poti sa-i dai o astfel de explicatie. Cuvantul adevarat ii era revelat mai tarziu, la anii de sfarsit ai copilariei. Cuvantul adevarat era de fapt si o initiere in alte taine. Taine care nu isi aveau locul in mintea unui copilas.

Si cum explicatia puicutei din pantaloni nu a oferit satisfactie am inceput sa caut, ca si de alte multe ori, prin limbile si culturile vedice. Nu am fost foarte surprins sa gasesc ca organul nu are nimic in comun cu oul si cu gaina. De fapt are legatura cu practici spirituale. Astfel la: http://www.indianhindunames.com/indian-hindu-boy-name-p.htm se arata ca: „Pulak = ecstasy, rapture” iar „Pulakesh = joyous”. La: http://www.indianhindunames.com/indian-hindu-girl-name-p.htm „Pulak = A gem, smile”. Adica extaz, bucurie, voiosie, orgasm, urcare in al noualea cer, piatra pretioasa, obiect de pret, comoara. Mai inseamna si zambet, enigmaticul zambet.

Cu tot efortul cercetatorilor, despre functia si mecanismele zambetului se cunosc prea putine. Se cunoaste insa cate ceva despre efectele benefice ale zambetului pentru sanatate si viata sociala. Despre efecte se poate citi la: http://longevity.about.com/od/lifelongbeauty/tp/smiling.htm.

Este oare zambetul fratele mai mic al placerii sexuale? Activeaza oare zambetul aceiasi centri ai creierului ca si extazul? Ca e da, ca e ba, Zambiti! Zambiti! Zambiti! Asta oricum o sa va aduca mai aproape de Rai. 🙂

Reclame

Etichete: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: