Canarul a murit

In ultimile zile peste tot pe Net apar stiri despre pesti, crabi, pasari care mor pe capete si nu se gaseste (pana acum) o explicatie plauzibila. Trecand peste conspiratii si sfarsituri apocaliptice un fapt este clar, se moare. In clipa in care minerii vedeau ca micutul canar luat in mina murea „o luau la sanatoasa”. Moartea canarului insemna moarte si pentru mineri. Canarul reprezenta cel mai sofisticat aparat de avertizare. Oare pasarile astea care mor in stanga si-n dreapta nu sunt tot un semnal? Ce inteles are acest semnal? Incotro o luam acum?

Reclame

Etichete: , , , , ,

2 răspunsuri to “Canarul a murit”

 1. M Says:

  „A sasea zi o oaie a mancat o oaie.
  Ciobanul si-a luat pusca, a plecat in padure si spre seara s-a intors cu lupul mort.”

  Cand canarul moare din cauza unei infectii virale sau „de batranete” minerii o iau la fuga.

  Cand zeci/sute de pasari mor (din cauze naturale) dar intra brusc in atentia unui sistem mass media mediocru este mai usor sa cadem in capcana unui rationament gresit.

 2. Marian Says:

  Din punctul meu de vedere ( daca zvonurile cu 2012 sunt adevarate !)nu ne aflam la o intersectie periculoasa ,ci la un inceput de drum !In acest sens o stire trebuie privita nu dupa acuratetea informatiei, credibilitatea si profesionalismul sursei,modul de prezentare – nu dupa realitatea pe care o evoca ;ci dupa ceea ce trezeste in noi ,dupa atitudinea catre care ne indeamna !…Se spune ca realitatea exterioara cu care ne inconjuram reprezinta o copie in oglinda a ceea ce purtam in noi : dorinte ,sentimente,emotii ,intentii,nivel de constiinta samd …Si asta nu o spun eu ; mi-ar fi placut sa inventez apa calda ( uneori inca mai visez la aplauze si statui in parc )dar nu nu mai e cazul !Realitatea care ne inconjoara ESTE o copie in oglinda a ceea ce purtam in noi…De ce nu ar fi adevarat ?! Si cui foloseste ca milioane si milioane de oameni sa-si concentreze atentia si energia pe jumatatea goala a paharului ?!

  Toate cele bune !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s