Dakia

De la o prietena bulgaroaica, am aflat ca bulgarii cunosc numele vechi al tarii noastre nu in forma Dacia ci Dachia (Dakia). Curiozitatea m-a impins sa caut Dakia pe net.
Astfel la: http://essenes.net/naz/nazgods.html Dakia= PREACURATA.

La: http://www.behindthename.com/submit/view.php?name=dakia Dakia= CEL MAI FRUMOS INGER.

La: http://community.livejournal.com/manichaean/11204.html Dakia= PUR (CURAT).

Cine este Dakia, डकिया ? Dakia este consoarta zeului Shiva. Ea este cunoscuta sub numeroase nume: Sati, Shakti, Parvati, Kali, Uma, Durga, Gauri… Din dragoste pentru ea, Shiva il v-a ucide (prin foc) chiar pe Daksha (zeu al creatiei, tatal Dakiei, din cauza caruia Dakia murise).

Mersul cu Capra
La insistentele lui Brahma, Shiva il „reconstruieste” pe Daksha. Din cauza ca Daksha avea capul prefacut in scrum, capul original a fost inlocuit cu unul al unei capre(?!). Daksha are cap de capra? Se pare ca simbolul caprei a fost folosit pe intreg cuprinsul globului. Este oare Mersul cu Capra un ritual dedicat lui Daksha? Sau poate Dakiei? Sau poate lui Shiva?

Gauri
Gauri (unul dintre numele Dakiei) inseamna Piele Galbena. Inseamna ea oare de fapt piele de aur? Este oare Gaur= Ghiaur= Ghi+Aur= De Aur? Parca turcii ne numeau Ghiauri (!?).

Dochia
Nu pot sa nu remarc si asemanarea izbitoare dintre numele Dochia si Dakia. Este oare unul si acelasi nume? Presupun ca este.

Etichete: , , , , , , , , , ,

Un răspuns to “Dakia”

  1. Zalmoxys Says:

    Reminiscențe sanscrite. Tezele lui Mihai Vinereanu ar trebui să pună pe gânduri Academia Română cu privire la originea latină a limbii române și a poporului român. Pare mai degrabă invers.

Lasă un comentariu