Socant?

In Gardianul a aparut un articol interesant si care arata cam cum sta treaba in arheologia romaneasca. Articolul se poate gasi la: http://www.gardianu l.ro/Socant- un-posibil- sanctuar- megalitic, -distrus- de-buldozere- la-Farcasa- s152095.html

Socat nu sunt. M-ar soca daca treburile ar sta invers. Lucrarile sa fie oprite, specialisti la fata locului, sapaturi arheologice, masuratori, radiestezie, fotografii,….. Asta m-ar soca. Sa vad ca exista interes pentru radacinile poporului roman. M-ar soca sa vad ca se iau masuri de pedepsire a tuturor celor implicati in distrugere.

Cultul solar
Pe undeva prin articol se mentioneaza ca pietrele gasite „13 bucati mari de piatra, care ar fi fost dispuse semicircular si care ar fi deservit probabil cultului solar”. Nu prea sunt de acord cu asta. Numarul de pietre 13, 63, 73 (nu se stie exact) fara cunoasterea exacta a pozitiei fiecarei pietre nu poate sa duca la nici o concluzie. Daca aceste putine informatii duc la concluzia ca este solar atunci faptul ca cele 13 erau dispuse semicircular ar putea foarte bine sa duca la concluzia ca era un cult legat de Luna. Din toti bolovanii aia, trantiti unul peste altul, nu se poate trage o concluzie. Solar, Lunar,… poate sa fie orice.

Civilizatie necunoscuta si misterioasa din zona
Cine era aceasta civilizatie necunoscuta? Erau stramosii nostri. Nici necunoscuti, nici misteriosi. Mai degraba uitati, mai degraba marginalizati. Cine vrea sa-i cunoasca urca pe Ceahlau.

Urcarea pe Ceahlau
Urcarea pe Ceahlau se face in momentul in care grupul Sirius isi face aparitia de dupa Soare.

Incepand cu acea zi Sirius se vede din ce in ce mai mult pe cer. In fiecare zi cu cate 4 minute mai mult. Urcarea pe Ceahlau este legata de aceasta aparitie anuala. Pietrele gasite la Farcasa ar putea foarte bine sa fie legate de o credinta in Sirius. Pietrele de la Gradistea par a spune acelasi lucru. Urmarirea cerului si marcarea momentelor conjuncturilor Sirius- Soare. Si fiindca soarele este pe cer in fiecare zi a anului (sirius este „ascuns” de catre soare) nu pot decat sa trag concluzia ca pentru stramosii nostri Sirius era foarte important, Sirius era cea dupa care ei tanjeau si doreau sa revada.

vezi si:
https://raveda.wordpress.com/2009/11/21/sanctuarele-gradistei-1/

https://raveda.wordpress.com/2009/11/22/sanctuarele-gradistei-2/

https://raveda.wordpress.com/2009/11/22/sanctuarele-gradistei-3/

https://raveda.wordpress.com/2009/11/22/sanctuarele-gradistei-4/

Reclame

Etichete: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: