Barba Faraonului -3-

Barba „faraonului” este o reprezentare a organului sexual masculin dar si reprezentarea lui Kuhu Nadi. Barba faraonului este organul sexual al lui Geb (Gebeleizis).
Sub ce forma a ramas aceasta simbolistica la poporul roman?

Pula
Chiar asa, organul sexual masculin („frumos” numit penis). Acest cuvant are origine vedica. In scoala (si in familie) suntem educati sa evitam acest cuvant. De ce oare? Cred ca este o mare greseala.

PuLa= Pu+La= Pu+Lam. LAM este o bij mantra care deschide canalul energetic Shushumna Nadi si permite urcarea energiei Kundalini pana la nivelul Sahasrara.

Nu pot sa nu remarc asemanarea fonetica intre pula si kula. Kula Kundalini (?).

In hindi acest cuvant inseamna maret dar si pod. Pula- pod spre ce? Unul dintre „servitorii” lui Shiva (a carui reprezentare este falica) se numeste Pula.

Cuvintele romanesti Fala si Falos sunt legate de aceeasi idee de maretie (si nu de prost si increzut, asa cum ni se implanteaza in minte de catre invatatori nestiutori). Falos = puternic.

Putza
Un alt nume pentru acelasi organ sexual este Putza. Putza= Pu- Tza. Acest sunet TZA l-am mai intalnit si in legatura cu sarbatorile de iarna, „mersul cu capra” si l-am pus in legatura cu Gebeleizis. Am considerat (si il consider) o mantra a lui Gebeleizis. Banuiala mea este ca TZAM este bij-mantra care deschide Kuhu Nadi si permite energiei sa se ridice de la nivele „joase” pana la Soma Chakra (in corpul uman si in universul inconjurator).

Lam- pana la Sahasrara prin Shushumna Nadi.
Tzam- pana la Soma prin Kuhu Nadi.

Ce este Pu? Probabil ca tot o mantra care activeaza energia aferenta osului sacrum. Mantra a Kundalini? O derivatie a Pu este cuvantul Pur (curat).

Cred ca Pula(m) este o mantra care trezeste energia Kundalini si o ajuta sa se ridice prin Shushumna Nadi si sa ajute la intrarea in legatura cu mintea universala (Dumnezeu). Prin Putza(m) trezirea Kundalini si ridicarea ei prin Kuhu Nadi pana la nivelul Soma Chakra.

Un alt cuvant derivat din mantra Pu este Putere. Nu cred ca are nevoie de explicatii.

Fut
Astazi el (fut) inseamna actul sexual. La origini el insa insemna altceva. Mantra Fut, phut, (la fel ca si Fat) este o mantra pentru protectie si eliminarea obstacolelor. Mantra foarte puternica si eficienta. Mantra pentru eliminarea obstacolelor din calea realizarii spirituale. El reprezinta orgasmul spiritual si nu cel fizic si ejacularea (care duce la epuizare fizica, energetica si spirituala).
https://raveda.wordpress.com/2009/11/21/fat-frumos/

Multzam
Varianta veche a cuvantului multumesc este un cuvant interesant, de natura vedica. Mul= Muladhara? Tzam- mantra care ridica energia de la nivelul Muladhara (unde doarme Kundalini) prin Kuhu Nadi?

Cu siguranta ca imaginile egiptene ale lui Geb au acum un alt inteles, mult mai profund. Mai jos sunt linkuri la care se gasesc imagini ale lui Geb.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c5/Geb_and_Nut02.jpg
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/fb/Geb_end_Nut01.jpg
http://www.africawithin.com/kemit/geb2.jpg
http://wysinger.homestead.com/files/geb1.jpg
http://4brightminds.info/images/osiris-ithyphallic-geb-auto-f950.jpg
http://z.about.com/d/ancienthistory/1/0/e/X/2/shu.jpg
http://www.mythencyclopedia.com/images/mlw_0001_0002_0_img0055.jpg
http://www.sacred-texts.com/egy/tut/img/03800.jpg
http://www.mysteries-in-stone.co.uk/images/icon_geb.gif
http://4brightminds.info/images/NUTnGEB.JPG

Reclame

Etichete: , , , , , ,

Un răspuns to “Barba Faraonului -3-”

  1. Solis Says:

    Mulţam…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: