Vasile

Pe data de 1 Ianuarie in calendarul crestin ortodox il avem pe Sfantul Vasile cel Mare.

Despre aceasta sarbatoare si practici legate de ea se pot citi mai multe la: http://www.calendar-ortodox.ro/luna/ianuarie/ianuarie01.htm, http://www.crestinortodox.ro/rugaciuni/72553-molitfele-sfantului-vasile-cel-mare

In noaptea de Revelion acea conjunctura importanta Sirius- Soare are loc. Ele sunt in opozitie. Aceasta stea, considerata sacra la nivel planetar in antichitate, are sansa sa isi trimita razele spre Pamant, nestingherita de lumina solara.

Cea mai luminoasa stea a cerului (Sirius) in opozitie cu soarele. Soarele este la apogeu la 12.30, Sirius este la apogeu la 0.30. Intre apusul unuia si rasaritul celuilalt este exact aceeasi perioada de timp.

In popor cei cu numele de Vasile sunt apelati si cu numele de Vasilie, Vasilica, Vosi, Vasi. Ultimele doua (Vasi si Vosi) ma duc cu gandul la o mantra: Va Si.

VASI
VASI- este un cuvant care exprima si inglobeaza multiplele fatete ale divinului. Prin respiratia VA SI, energia Kundalini se ridica si conduce la starea Samadhi. Cu ajutorul acestei mantre se realizeaza uniunea lui Shiva si Shakti. Mantra VASI elimina indoiala si impuritatile mentale. Ea ajuta la purificarea gandirii, emotiilor si a intentiei. Vasi= Puritate, Vasile= Cel Pur.

Tuturor celor cu nume de Vasile, va doresc sa va indepliniti menirea data de numele pe care-l purtati, sa fiti aducatorii luminii divine pe acest pamant, sa fiti canalele Inteligentei Infinite si a Compasiunii in lumea in care traim. Sa fiti lumina, stralucitoare si calauzitoare, de care avem atat de multa nevoie.

Reclame

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: