Mos Niculae

Mos Niculae „vine” in noaptea de 5 spre 6 Decembrie si lasa in papuci dulciuri sau/si o nuielusa aurita.

Cine este Mos Niculae? De ce ne aduce el o nuielusa? Orice copil care a primit cu nuielusa la posterior stie care este senzatia. Mai putin se stie si de ce apare aceasta senzatie. In momentele imediat urmatoare „sarutului” dintre posterior si nuia, usturimea provoaca posteriorul sa se contracteze. Aceasta contractare provoaca trezirea energiei Kundalini care „doarme” in Kunda (osul sacrum), in zona posteriorului. Trezirea kundalini provoaca o senzatie de caldura. Intreg corpul se incalzeste.

Auzisem de multe ori ca bataia este rupta din rai. Ruptul in bataie a unui copil nu poate sa produca acelasi efect ca si atingerea (cu dragoste, nu cu ura) a posteriorului. Atingerea usoara provoaca „trezirea” Kundalini, intarirea corpului fata de factorii externi, pregatirea copilasului pentru o viata integra si spirituala. Ruptul in bataie a unui copil il v-a handicapa mental, energetic si poate chiar fizic. Un astfel de copil (maltratat) o sa se dezvolte intr-o victima a sortii, decazut moral, poate chiar criminal. Copilul nu trebuie sa sufere din cauza prostiei parintelui. El trebuie iubit si ajutat sa se dezvolte. Aceasta este diferenta dintre nuia si coada de matura, dintre rai si iad, dintre bine si rau.

Printre popoarele hindului exista o zeita numita Kula Kundalini. Aceasta poate sa explice apropierea dintre nuia, kundalini si Ni-kula-e (Niculae, Nicolae). Mos Niculae este zeitatea Kundalini.

Ca tot am amintit de nuia si de senzatia de usturime provocata de „sarutul” ei, mai e de amintit ca in practicile yoga o metoda de trezire a kundalini (pe care nu o recomand nimanui) este lovirea posteriorului, in cadere, de podea. O practica deosebit de periculoasa. Lovirea dura a acestei parti a corpului poate duce la accidente grave.

Nuiaua ar trebui sa devina un semn de luare aminte pentru parintii mult prea harnici in a pedepsi greselile celor mici.

Un alt aspect al nuielusei. Culoarea ei (de obicei aurie) si faptul ca este flexibila sugereaza ridicarea energiei Kundalini pe canalul Shushumna Nadi. De la Osul Sacrum la crestetul capului, la locul in care omul intra in legatura cu Dumnezeu.

Reclame

Etichete: , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: