Sanctuarele Gradistei -4-

Absida

In primul rand este de amintit ca in centrul acestei abside (AB), la o anumita adancime a fost gasita cenusa umana. Nu pot decat sa cred ca acest loc a fost folosit pentru invocarea strabunilor. Cenusa probabil ca apartinea unui lider (sau lideri) spiritual, al carui trup a fost ars dupa moarte si ingropat chiar acolo, in templul sfant.

Absida are o forma de ou, de potcoava. Pun forma pe care absida o are pe seama Pleiadelor.

Formatiunea este formata din doua grupuri distincte de „pietre”. Pe o forma aproximativ circulara se afla un numar de 21 de stalpi. In partea opusa si oarecum tesita se afla un numar de 13 stalpi. Intre aceste doua grupuri se afla cate doua lespezi de fiecare parte. In total 4 lespezi.

Cred ca AB este in legatura cu calendarul legat de Sirius, de viata de apoi. In partea tesita 7 piese (27-33) par sa fie aliniate. Asta imi aminteste de Egipt si de cele 70 de zile in care mortii nu se ingropau. Acestea erau in perioada de vara si erau acele zile in care Sirius era „ascuns” dupa Soare. Sufletul celor ingropati in acea perioada risca sa fie atras de Soare si sa „arda”, in loc sa se indrepte spre Sirius.

Fiecare stalp reprezinta 10 zile. Astfel, suma celor 21+13=34 stalpi insumeaza 340 de zile. Asa cum la cercul CC lespezile ajutau la ajustare, asa si aici cele 4 lespezi fac ajustarea. Ele reprezinta cele 25 sau 26 (in functie de an) zile ramase pana la 365 sa 366 zile ale anului.

Stalpul din centrul grupului 21 (11) reprezinta zece zile din jurul datei de 1 Ianuarie. Aceasta este data la care Sirius este in opozitie cu soarele. La 0:30 Sirius se afla la zenit iar soarele se afla la zenit la 12:30.

Stalpul din centrul grupului 13 (30) reprezinta cele zece zile din jurul datei de 1 Iulie, data la care Sirius si soarele se afla la zenit in acelasi timp. La ora 12:30. Din punct de vedere spiritual aceasta zi era cea mai nefasta.

Daca un stalp reprezinta o perioada de 10 zile, doua lespezi reprezinta 13 zile. Lespezile 22 si 23 reprezinta o perioada de 13 zile in jurul datei de 21 Aprilie (luna nebunilor?). Lespezile 37 si 38 reprezinta 12 zile pentru 3 ani consecutivi si 13 zile in anul bisect. Aceste 13 zile sunt centrate in jurul datei de 11 septembrie. Egiptenii isi ajustau si ei calendarul in Septembrie (calendarul stelei Sirius).

Axa principala a absidei, axa MSR, care intersecteaza centrul soarelui SA pare sa fie pe directia punctului 30.
Aceasi axa s-ar putea sa fie indreptata spre rasaritul soarelui la Solstitiul de Iarna.

Timpul necesar parcurgerii cercului CB de la 1-Luni la 1-Luni este de 210 zile, exact cat si timpul necesar parcurgerii pieselor 1-21 ale absidei.

Micul Sanctuar Rotund
msr este un calendar al lunilor. Astfel dupa parcurgerea celor 30 de zile de pe CB se inainteaza cate un grup de piese de pe msr. Grupurile cu 9 piese (8 stalpi si 1 lespede) reprezinta lunile cu cate 30 de zile. In total 11 luni de cate 30 zile.

Grupul de 8 piese (7 stalpi si 1 lespede) reprezinta o luna de 30 zile si se suprapune peste perioada in care pe absida avem lespezile 22 si 23. Afost facuta cu o piesa lipsa tocmai pentru a trage atentia ca se suprapune peste lespezile 22 si 23.

Grupul de 7 piese (6 stalpi si 1 lespede) reprezinta o luna de 5 (sau 6) zile . Aceste zile sunt reprezentate pe micul sanctuar cu 16 piese aflat intre sanctuarul „Pleiadelor” si msr. Perioada aceasta se suprapune peste perioada lespezilor 37 si 38 de pe absida.

Reclame

Etichete: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: