Sanctuarele Gradistei -3-

Cercul B (CB)
Cercul A (CA) al MSR este cel al Secolului Dacic (de fapt este o numaratoare de 104 ani cand se face o ajustare de o zi la calendar. Ce este CB? De ce CB are 30 de grupe de cate 6 pietre si o lespede. Ziceam mai inainte ca aduce aminte de calendarul sotic si Pleiade. Cred ca acest cerc tinea cont de luna de 30 de zile a calendarului sotic si de saptamana de 7 zile. Pentru usurinta demonstratiei o sa notez fiecare grup de piese cu numere de la 1 la 30 si fiecare piesa din grup cu numele unei zile a saptamanii.

Parcurgerea cercului se facea in felul urmator:

Grupul Ziua saptamanii
1 Luni
2 Marti
3 Miercuri
4 Joi
5 Vineri
6 Sambata
7 Duminca
8 Luni
….etc…….

In fiecare zi se trecea la un nou grup de piese, pe piesa aferenta zilei urmatoare (din saptamana). Parcurgerea in acest mod a cercului CB tine cont de zilele saptamanii si de calendarul Sotic (calendar mult mai usor de urmarit de catre cetateanul de rand).

Dupa parcurgerea celor 30 de grupuri se incheia o luna a calendarului sotic care era marcata pe msr (micul sanctuar rotund).

Revenirea la locul de inceput in care avem 1-Luni se facea dupa 210 zile. Exista oare ceva important care are ca ciclu 210 zile? Deocamdata nimic nu-mi vine in minte care sa aiba ciclul de 210 zile. Banuiesc ca totusi exista ceva legat de acest ciclu si ca a fost important pentru stramosii nostri.

Prima luni era 1-Luni, urmatoarea era 8-Luni, 15-Luni, 22-Luni, 29-Luni, 6-Luni, 13-Luni, 20-Luni, 27-Luni, 4-Luni,
11-Luni, 18-Luni, 25-Luni,……

Aceasta parcurgere a CB poate aduce aminte de calendarul Maya care si el are nevoie de parcurgerea a diferite cicluri si in care ziua avea numele compus din numele luate de pe diferite cicluri ale timpului.

De ce o parcurgere atat de complicata? Cred ca erau in legatura cu doua grupuri de energii. 10 ai Sirius (calendarul sotic) si 7 ai Pleiadelor. Dupa parerea mea, CB sugereaza o astfel de legatura. La fel si in cazul discului din Faistos, Surya Chakra, Soarele de Andezit.

Cercul C (CC)
O societate agricola, o societate spirituala intotdeauna a tinut cont de ciclul lunar. Banuiesc ca acest cerc CC este in legatura cu ciclul lunar. Piesele acestui cerc sunt: 4 lespezi, 21 stalpi, 4 lespezi, 21 stalpi, 4 lespezi, 21 stalpi, 3 lespezi, 21 stalpi. Un numar de 84 stalpi si 15 lespezi. Un total de 99 piese.

Un ciclu lunar (o luna), de la Luna Plina, la Luna Noua si din nou la Luna Plina ia 29.530589 zile. Cea mai usoara aproximare considerarea unui numar alternativ pentru acest ciclu. Astfel o luna este de 29 zile, urmatoarea de 30, din nou 29 samd.

Cei 84 de stalpi despartiti de lespezi in grupuri de cate 21 reprezinta 28 de zile. Fiecarei zile ii corespund 3 stalpi. Banuiesc ca timpul zilei era impartit in 3 (la fel ca si azi). Dimineata, dupa-amiaza, noaptea. Cate 8 ore fiecare. Dimineata 4-12, dupa-amiaza 12-20, noaptea 20-4. Deci 21 de stalpi reprezinta 7 zile.

7 zile pe fiecare sector de cerc da 28 zile pentru cerc. Diferenta dintre 29,53125 si 28 de zile (ale stalpilor) este de 1,530589, adica o zi si jumatate. Aceasta diferenta este ajustata cu ajutorul lespezilor care despart cele 4 sectoare.

Reclame

Etichete: , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: