Surya Chakra

Surya Chakra este un centru energetic al corpului, considerat minor dar de o mare importanta. Uneori este confundat cu Manipura Chakra, alteori confundat cu Anahata Chakra.

Surya Chakra este o chakra minora a Anahata Chakra, localizata sub Anahata Chakra, pe osul furcii pieptului. Aceasta chakra este in legatura cu „pomul” care realizeaza toate dorintele si mantra principala este AM.

Mantrele secundare ale acestei chakra sunt: HRIM, RAM, SOM,….. ,care sunt de fapt bij mantras folosite pentru diferitele zile ale saptamanii pentru anularea efectelor negative ale planetelor sistemului nostru solar. Aceste mantre, in numar de 9, le-am pus pe seama energiilor pleiadelor si sunt utilizate in corespondenta cu zilele saptamanii:
luni-som; kaim
marti-bhaum
miercuri-bum
joi-brim
vineri-shum
sambata-sham
duminica-hrim; ram

Aceasta chakra (minora?) este cea care face legatura intre energiile Surya si Pleiade in corpul uman. Dupa parerea mea Surya nu este soarele sistemului nostru solar ci este Sirius, asa cum nici zilele saptamanii nu au legatura cu planetele sistemului nostru solar ci cu pleiadele. Sirius si Pleiade.

Mantra principala a centrului energetic este AM. S-a pastrat el oare in limba romana? Binenteles. AM inseamna a avea. Este nu doar o mantra cu valoare energetica dar chiar repetarea cuvantului fara cunoasterea energiei aferente poate sa induca in mintea celui care il repeta transformarea de care este nevoie pentru a avea plenitudine materiala si spirituala.

–––AM–––
–-SHUM SHAM–
-BHAUM BUM BRIM-
HRIM RAM SOM KAIM

Mantrele acestui centru, in numar de 10, pot sa fie asezate sub forma de tetraktis (Zalmoxe i-a educat pe preotii daci in secretele tetraktisului). Se poate observa ca mantra centrala este AM. Doua mantre incep cu SH, trei mantre incep cu B. La baza cele patru mantre ale zilei de Duminica si Luni sunt legate prin mantrele Ram si Kaim, care sunt mantrele a doua entitati rezultate din decapitarea Dragonului.

Alte nume legate de acest centru: Hrit, Hridaya,…. De remacat ca in limba romana avem cuvantul Hirdau (covata), care cred ca este o derivatie a cuvantului Hridaya.

Numarul de „petale” aferent acestui centru sunt:
-la interior 8 in legatura cu Hrim, Som, Bhaum, Bum, Brim, Shum, Sham si Dragonul (Ram si Kaim). Dragonul este considerat ca un intrus si de acea simbolistica este legata cand de numarul 7, cand de 8, cand de 9.
-la exterior 12 petale, aferente celor 12 luni ale anului. Nu sunt lunile solare ci lunile calendarului sotic (sirius) unde erau 12 luni de 30 de zile si o luna (considerata nebenefica) de 5 sau 6 zile.

Interesant ca in legatura cu acest centru energetic avem aceasi simbologie ca si pe discul din Faistos. Elemente ale Pleiade care merg mana in mana cu Sirius.

Reclame

Etichete: , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: