Saptamana

Pe unde am intrebat, pe unde-am cautat, nimeni nu pare sa stie de ce aceasta unitate de timp are 7 zile. De ce 7 si nu 5? Foarte frumos si usor de utilizat este un calendar unde saptamana este inlocuita cu „pentamana” (pura inventie, pentru unitatea de 5 zile). Anul ar avea 73 de „pentamane” in loc de 52.142 saptamani. La fiecare 4 ani ai mai adauga o zi si iata ca ai un calendar destul de usor de utilizat. Zilele „pentamanei” ar avea aceasi denumire ca si degetele mainii.

Si totusi nu este asa. Avem saptamana si avem 7 zile. De ce? Una dintre explicatii este aceea ca fiecare zi din saptamana reprezinta una din planetele sistemului nostru solar si soarele. Astfel Luni-Luna, Marti-Marte, Miercuri-Mercur, Joi-Jupiter, Vineri-Venus, Sambata-Saturn, Duminica-Soare. Suna foarte frumos dar nu-mi aduc aminte ca bunicii mei sa pomeneasca vreodata de Saturn, Jupiter, Mercur.

Ce imi aduc aminte este ca vacile si boii primeau numele zilei din saptamana in care erau fatati. Vacile se numeau: Lunila, Martolea, Miercana, Joiana, Vinereana, Sambotina, Dumana. Nu-mi aduc aminte de nici un alt animal al casei care sa primeasca numele zile din saptamana in care a fost fatat.

Cuvantul saptamana este si el curios. Sapta-mana. Sapta este 7 iar mana nu poate sa fie mana noastra care are doar 5 degete si nu 7. Nu este altceva decat mana, cea care cade din cer. Mana cereasca.

3 simboluri (7, vaca, mana), toate indicand spre Pleiade. Pleiadele erau cele la care gandul stramosilor mergea. Saptamana era dedicata celor 7 stele ale pleiadelor. Stele si nu bucati fara viata, fara sclipire, planetele sistemului nostru solar. Singurul obiect din sistemul nostru care are energie, care genereaza energie este soarele. Soarele si luna sunt singurele obiecte din sistemul nostru solar care aveau importanta. Jupiter, marte,…. fara vreo importanta practica pentru taranul roman.

Se pare ca la anticii romani a existat un calendar in care „saptamana” avea 8 zile. Ce i-a facut pe cei de la Roma sa adopte 7 zile in loc de 8? De ce in loc de stele, pline de energie, s-a trecut la planete? Cand s-a facut trecerea?

Un calendar interesant este cel hindus. Saptamana are 7 zile, entitatile prezente in acest calendar sunt in numar de 8 iar datorita interventiei divine acest numar a devenit 9. Zilele saptamanii sunt din nou legate de planetele sistemului solar, practicile sunt legate de anihilarea efectelor negative pe care aceste planete le au asupra individului.

Dupa parerea mea saptamana este o unitate de timp artificial aleasa pentru a preamari Pleiadele. Datorita faptului ca planetele sistemului solar sunt in calea si actioneaza asupra energiei care coboara din Pleiade se practica ritualuri care sa reduca acest efect, care sa anuleze efectul nociv al acestor planete.

Bij mantrele folosite in ritualurile de anulare ale efectelor negative sunt: som, kaim, bhaum, bum, brim, ….
Ziua-Planeta-Bij Mantra
Luni-Luna-Som
Luni-Ketu-Kaim
Marti-Marte-Bhaum
Miercuri-Mercur-Bum
Joi-Jupiter-Brim
Vineri-Venus-Shum
Sambata-Saturn-Sham
Duminica-Soare-Hrim
Duminica-Rahu-Ram

Cuvinte romanesti interesante.
Somn-som-soma. Soma este bautura zeilor. Ea este secretata de catre o glanda in creier si secretiile sunt mai abundente pe timpul noptii si al somnului. Din pacate soma este arsa si nu ajunge sa hraneasca corpul.

Mangal. Numele planetei marte este mangala. Planeta foarte malefica. Imi aduc aminte de o injuratura: „sa te manance mangalul” pe care o tot auzeam in copilarie si care era automat legata de carbune arzand. poate ca nu este asa.

Bau. Bau-bau, bau-baul cu care sunt speriati copiii. Bau este bij mantra care se foloseste in cazul maleficului mangala (marte).

Buda. Ancestralul WC. Ziua de miercuri este Budh.

Miere. Din cuvantul Mier-curi. Pentru ca tot ziceam ca eu cred ca saptamana este lagata de Pleiade (albinele sunt unul dintre simbolurile acelui grup de stele).

Cur. Din cuvantul mier-cur-i. La baza coloanei vertebrale (zona curului) se afla osul sacrum, kundalini.

Bum. Mantra pentru eliminarea efectelor negative ale zilei lui Mercur (miercuri) este BUM.

Gura. Joi este denumit GURU. El este invatatorul.

Shambala. Am mai scris despre asta. Shambala este tinutul celor realizati spiritual. Simbol care include 4 „petale”
si 7 „puncte” albe (simbol al pleiadelor). Sham este bij mantra pentru anularea efectelor negative ale „planetei” saturn.

Hram. Hrim este mantra pentru eliminarea efectelor negative ale „soarelui”. Poate ca si cuvantul HAR este in legatura cu aceasta bij mantra.

Dracul. Din maleficul Rahu, capul dragonului.

Inca o data, saptamana are o legatura cu pleiadele, calendarul hindus si bij mantrele ofera o cale de a anula efectele negative ale interferentei planetelor sistemului nostru solar asupra energiei care coboara din Pleiade.

Reclame

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: