Ignatul

Ce este Ignatul? Peste tot pe unde am cautat sa vad ce spun si cred altii despre Ignat am gasit ca Ignatul este un stravechi ritual de sacrificiu. Si stau si ma crucesc. Toti cei care scriu aceasta habar nu au ce spun. Au intrebat ei vreodata pe cineva care a participat la Ignat ce simt cand are loc aceasta practica? Dupa cele pe care le scriu, desigur ca nu.

Ignatul nu este un sacrificiu. Poporul roman nu este un popor de satanisti salbatici. De la Zalmoxe incoace nu s-a mai practicat sacrificiul de niciun fel. Cine a putut sa inventeze o astfel de legatura si in folosul cui?

De ce Igantul nu este un ritual de sacrificiu:
1. Ignatul are loc la un moment al anului foarte incovenient pentru cei care participa. Este iarna, este frig. Este dimineata cu mult inainte de rasaritul soarelui. Daca era un sacrificiu timpul era ales altfel. Vreme buna, calda si frumoasa.
2. Participantii sunt alesi astfel incat animalul sa nu aiba regrete pentru aceasta lume. Femeile nu sunt acceptate.
3. Cel care injunghie animalul este ales astfel incat sa rapuna porcul dintr-o singura lovitura. Este de neconceput ca animalul sa sufere. Daca animalul se zbate si sufera acea persoana nu mai este invitata anul viitor.
4. Nimeni nu-si pune dorinte la Ignat.
5. Porcul este considerat de toate culturile ca un animal „murdar”. Taierea porcului la acest moment de spiritualitate maxima a anului ii da sansa sa se ridice spre inalte sfere ale divinitatii. Ajunge mai aproape de Dumnezeu.
6. Timp de aproape un an porcul este parte a familiei care are grija de el. Este un animal inteligent, bland, cuminte. Ii place sa fie aproape de om. Ii place sa fie atins, scarpinat. Se poarta ca si un copil. El nu este sacrificat.

Reclame

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: