Craciun

Craciun. Nimeni nu stie care este etimologia acestui cuvant. Chiar asa sa fie?
Una din cele mai mari sarbatori ale anului si noi habar nu avem care este intelesul tainic.

Se cauta legaturi cu orice, doar sa nu fie romanesc. Ce a-ti zice de legatura dintre acest cuvant si cuvantul CRAC. Exact asa, cracul pantalonilor. De ce crac? Pentru ca acolo se afla Muladhara Chakra, pentru ca acolo se afla Kundalini, pentru ca acolo se afla Osul Sacrum (sacru). Da, acolo este energia care odata trezita si ridicata pe shushumna nadi, pana la sahasrara chakra, face legatura cu Dumnezeu.

Una dintre legaturile care adesea se fac este aceea a credintelor solare. Nu este asa. Nimeni nu ar sarbatorii Soarele la cel mai slab punct al sau. De Craciun. L-am sarbatorii in vara pe undeva, la cel mai inalt punct al sau. Acest cult solar de care se tot vorbeste nu a existat niciodata. De ani de zile incerc sa inteleg ce si cum cu acest cult solar si nimic. Oriunde caut, gasesc doar ca anticii, care au avut ceva tendinte cat de cat spirituale, au urmarit trei lucruri. Pleiadele, Sirius, Nordul. Grecii, egiptenii, mayasi, dacii,… , peste tot aceasi poveste. Calendarele lor urmareau aceste trei entitati. Soarele si Luna au fost impedimente. Ele, prin lumina lor, blocau vizibilitatea. Calendarul popular este astfel conceput incat momentele importante din punct de vedere ale Pleiadelor Si Sirius sunt reliefate. Cultul Solar exista doar in capul celor care scriu aceste bazaconii. Daca soarele era idolatrizat atunci taranul roman ar sta cat e ziua de mare la soare. Nu prea este asa, el se ascunde de razele mult prea puternice ale soarelui. Sta la umbra si poarta clop.

Soarele are puterea de a modifica ADN-ul uman, provoaca cancerul si peste tot in popor nu era bine ca soarele sa te „prinda” in pat.

Soarele si Luna sunt foarte importante din punct de vedere agricol. Din punct de vedere spiritual insa ele sunt bune doar cand sunt la perioada de potential minim.

„Exemple” de cult solar. La egipteni. Daca tot iubeau soarele atat de mult de ce atunci perioada de 70 de zile in care Sirius era „ascuns” dupa soare era considerata nefasta din punct de vedere spiritual. Pentru ca nu aveau un cult solar. Era un cult dedicat lui Sirius la care se putea ajunge folosind „barca” Pleiadelor. RA insusi se plimba prin univers calare pe o „vaca”. Care este „vaca” din sistemul nostru solar? Niciuna. „Vaca” este constelatia Taurul. Cum se explica ca atat de multe zeitati egiptene au „coada”. Ce legatura exista intre coada, cu care zeii sunt reprezentati, si sistemul nostru solar? Niciuna. Acelasi lucru despre capul de pasare, coarne, cap de caine,….
Cuvantul RAI este o derivatie a cuvantului RA. In credinta lor daca mureai in zilele in care Sirius era ascuns dupa soare erau bune sanse ca sa nu mai ajungi in RAI ci in IAD. Da, soarele nostru era considerat IADUL. In drumul lui spre lumina lui Sirius, spiritul celui decedat putea sa fie atras de lumina soarelui si sa nu mai ajunga sa se bucure de viata de apoi.

La hindusi. In toate practicile cel mai bun timp este rasaritul sau apusul soarelui. Nicidecum in mijlocul zilei cum e normal la un cult solar. Surya nu este soarele sistemului nostru solar, Surya este Sirius. Sirius este „soarele” spiritual.

La greci. Cei care ne-au transmis calendarul sotic (din surse mult mai vechi) credeau ca Sirius era cel care ne v-a salva, mantuii.

La daci. Urcarea pe Ceahlau se face, la rasaritul heliacal al lui Sirius.

Cui ii foloseste ca Mos Craciun sa fie parte a unui cult dedicat soarelui?

Anunțuri

Etichete: , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: