Ganditorul de la Hamangia

Cine nu cunoaste „ganditorul”? Aproape toata lumea (chiar din toata lumea) a auzit de aceasta figurina. Pentru cei care chiar nu cunosc figurina cu pricina un motor de cautare (ex. Google) o sa-l gaseasca.

Numele de „ganditor” a fost aleasa deoarece cei care l-au denumit au crezut ca aceasta mica statueta se gandeste la ceva. Poate ca dansi aleg aceasta pozitie cand sunt framantati de ganduri. Poate ca au gandit la denumirea acestei figurine in aceeasi pozitie.

Aceasta figurina arata la ce nivel al vietii se aflau oamenii din Neoliticul Mijlociu. Cei mai mult dintre noi ar crede ca cei din neolitic erau cu putin mai destepti decat omul salbatic (daca exista asa ceva) sau decat maimuta. Si se insala. Aceasta figurina arata ca acel om era un om creator. Scaunelul lui arata ca el crea. Cu usurinta putea sa sada pe un butuc sau un bolovan. El alege insa sa sada pe un scaunel si astfel sa rastoarne o intreaga istorie pe care cartile de istorie o prezinta in mod eronat. Nu, el sede pe un scaunel creat si faurit de el.

Acest scaunel poate sa para ca un accesoriu inutil in ziua de azi. Cine ar mai vrea sa sada intr-o pozitie atat de incomoda? Nimeni. Azi alegem comoditatea. Si totusi in unele case din Romania astfel de scaunele se mai intalnesc. Nu, nu sunt folosite de cei mici. Ele sunt folosite de oameni in toata firea. Secretul lor? In aceasta pozitie in corpul uman o anumita energie se activeaza. Kundalini. Aceasta pozitie favorizeaza activarea centrului energetic Muladhara si a energiei Kundalini. O asana din yoga este foarte asemanatoare acestei pozitii. Asana destul de usor de mentinut daca ai o constitutie atletica.

Figurina este un material didactic ramas noua de la strabunii nostri. Ea ne invata cum, in mod usor si la orice varsta, se poate activa centrul Muladhara si activa energia Kundalini. Activarea Muladhara opreste fluxul energetic descendent in corp. Kundalini activat si orientat ascendent pe Shushumna Nadi (canal energetic) poate duce la insanatosire, atingerea unei sanatati perfecte, atingerea unor stari meditative inalte.

„Ganditorul” medita. Poate ca era mai bine daca era numit Meditatorul. El nu e framantat de ganduri care nu-i dau pace. El are certitudini. Aceasta postura ii da stabilitate, aceasta postura propulseaza ideile lui in infinit. In aceasta postura el ajunge la Dumnezeu.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: