Bucuresti

Oraşele au o menire cu totul specială , aceea de a întrupa şi de a cristaliza aspiraţiile unui popor şi conştiinţa unui neam. (G. M.Cantacuzino)

Daca orasele au aceasta menire cu atat mai mult o capitala de tara. Dupa modul in care se desfasoara lucrurile si felul in care s-a desfasurat istoria acestei tari s-ar putea crede ca aspiratiile acestui popor sunt de a trai in permanenta stare de frica, saracie, batjocura.

Orasul Bucuresti este construit pe locul unor alte localitati existente inca din paleolitic. Chiar daca nu se precizeaza explicit, pe aceste locuri locuirea a fost permanenta. Din paleolitic pana in prezent.

Arta gasirii unui loc propice pentru cladirea unui sat, cetate, oras s-a cam pierdut dar exista dovezi ca cel putin pe teritoriul tarii noastre asezarea unei localitati a fost facuta in legatura cu o anumita energie a locului. Aceasta energie se numeste Deva. In jurul unei astfel de deva se ridica un catun, un satuc si mai apoi se ajungea la un oras si cetate. Numele localitatilor romanesti antice au in componenta particula dava. Particula dava din denumirea acestor localitati antice arata ca ele aveau o anumita deva care salasluia si ea in zona. Deva era onorata cu cadouri, era chemata in ajutor la vremuri de restriste, era consultata in privinta viitorului locului. Locuitorii acelei zone invatau cum sa intre in legatura cu acea Deva. Cei mai instruiti sau mai intuitivi dintre locuitori deveneau rapid samani. Ei puteau cu ajutorul acestor energii sa prevada viitorul, sa ajute la infaptuirea unor evenimente, sa imbunatateasca recoltele, sa vindece. De relatia cu Deva depindea intreaga viata a Davei.

De ce traieste romanul viata pe care o traieste? De ce cel care traieste cinstit are o viata grea? Pentru ca romanul isi „taie craca de sub picioare”. In „provincie” s-a incetatenit idea ca cei din capitala se ocupa doar de furtisaguri si ca nu sunt seriosi. Ca in capitala se fac si se desfac peste capul cetateanului de rand. Ca la putere (aflata in capitala) ajung doar cei necinstiti.

Cu o astfel de gandire nu se poate ajunge decat in cadere libera. De la rau, la si mai rau. Gandurile noastre conectate si amplificate de Deva orasului Bucuresti atrag aceasta viata grea pe care tara o traieste. Gandurile noastre, amplificate de catre aceasta Deva, influenteaza gandirea celor care locuiesc in acest oras si a celor care in acest oras iau hotarari care au influenta la nivel de tara. Atata vreme cat aceste ganduri referitoare la capitala tarii nu se vor schimba nici conditia romanului de rand nu se v-a schimba.

Chiar daca la inceput o sa para greu de realizat, este important ca acest gen de gandire negativa sa fie schimbat. Genul de gandire promovat de catre televiziune, ziare, radio, la ora actuala, trebuie sa dispara si sa fie schimbat cu unul nou. Grija pentru persoana proprie sa faca locul grijii pentru aproapele nostru. Despre locul in care se iau cele mai mari decizii referitoare la tara nu trebuie gandit decat de bine. Chiar asa. Bucurestiul este capitala care asigura unitatea, prosperitatea, fericirea, linistea intregii natiuni (si cu siguranta ca are si o influenta asupra intregii planete). Astfel de ganduri pozitive trebuiesc trimise Davei (si Devei) Bucuresti. In timp, aceasta Deva v-a schimba modul de gandire actual si grija fata de popor o sa devina preponderenta. In fiecare dimineata, la rasaritul soarelui, doar ganduri bune pentru Bucuresti.

Numele Bucuresti cuprinde in el o taina. Sunetele care compun numele acestui oras arata care a fost idea de baza la infiintarea acestei localitati. BU, BHU este o mantra (sunet din invataturile stramosilor nostrii cu o anumita putere prin care se intra in legatura cu anumite energii ale universului) a energiilor pamantului, materialului. BHUR (bhupur), din care deriva BU, este pamant curat, pamant divin. Energia pamantului (solidului) isi gaseste corespondentul in corpul energetic uman la nivelul lui Muladhara Chakra, centru energetic care se afla localizat la nivelul cel mai de jos al coloanei vertebrale. In popor acest loc (intamplator?!) se numeste CUR. Odata cu deschiderea si functionarea acestui centru din corpul uman fiinta umana traieste o stare de bucurie. Bu si Cur se refera la elementul Pamant.

Si iata ca Bucuresti= BU+CUR+esti devine locul sfant al bucuriei. Sau cel putin asta a fost viziunea intemeitorilor acestei localitati. Sta in puterea fiecaruia dintre noi ca aceasta viziune sa devina realitate. Cu cat mai repede cu atat mai bine.

Transmiteti doar ganduri de bine sufletului acestui oras de care depinde o intreaga tara!

Reclame

Etichete: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: