Darnicia domnitorilor

Azi, din intamplare, dau peste un articol legat de cel mai vechi document moldovean.
http://www.istorie-pe-scurt.ro/cel-mai-vechi-document-din-moldova/

Articolul de mai sus a reaprins in mine intrebarea pe care o aveam de mai demult.

Din spuse ale anticilor, se pare ca dacii aveau proprietate comuna. Pamantul era al tuturor. Nu exista proprietate privata. Fiecare comunitate isi avea proprietatea la comun. Deci, de unde aveau domnitorii atatea pamanturi, paduri, lacuri, munti de dat la cei care le erau loiali. De unde dadea, de exemplu, Stefan cel Mare 7 munti Vrancioaiei & comp? Ca doar el nu era proprietarul lor. Sau pamanturi pentru toti razesii care-i erau loiali? Mergea el prin tara si tragea cu arcul si hop o manastire cu cele aferente (pamant, padure si helesteu). De unde? Era el proprietarul? Ma indoiesc. Ma indoiesc ca vreun domnitor a dat vreodata ceva din proprietatea personala. Ei pur si simplu au luat, de la poporul dac, bunul tuturor si l-au dat, in mod abuziv, prietenilor, slugilor si papagalilor fara coloana vertebrala. In plus ii mai si dijmuiau pe cei din popor. Ca asa se cade. Ca asa e frumos. Ca asa e patriotic.

Dragos trece muntii si intemeiaza Moldova. Da’ acolo nu traia nimeni? Era desert? Sau, cumva, acolo era jungla si traitorii erau niste maimute? Sau erau dacii liberi si traiau o viata edenica? Nu aveau ei constiinta de neam si a trebuit ca Dragos sa vaneze prin zona pentru ca ei sa capete identitate?

Dragos si Stefan fac parte, insa, dintre cei buni. Ce sa mai spui despre ailalti? Prin ce dezastru, iad si prapad a trecut acest popor. Doar bunul Dumnezeu l-a tinut in viata si l-a salvat de la disparitie.

Cat de rau se traia in tarile romanesti? Atat de rau incat pana si sultanului ii era mila de stramosii nostri.
https://raveda.wordpress.com/2013/04/09/boierii-vechi-si-noi/

Vreo asemanare cu ziua de azi? S-au intors domnitorii? Ce s-a intamplat in ultimii 25 de ani? S-a luat de la comun si s-a pus in proprietatea celor loiali. Pentru ca asta e economia de piata in viziunea domnitorilor. In toate privatizarile o sa-i gasim amestecati pe infractori de drept comun cu membri de vaza ai PCR, securisti, SIE- isti, agenti straini si progenituri. Care mai de care mai oligofreni. Ei se cred oligarhi. Nimic nu a ramas in picioare. Cu mare usurinta li s-a dat si tot asa s-a si pierdut. Se pot numara pe degetele de la o mana intreprinderile care mai fac profit. Totul s-a distrus, trimis la fier vechi sau traiesc din mila bugetului. Azi DNA-ul se zbate sa-i trezeasca pe oligarhi la realitatea lor oligofrenica. Sa speram ca o sa reuseasca.

Zilele astea suntem cu totii invitati sa participam la vot. De catre cine? De catre Stefan cel Mare si Mihai Viteazul.
http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/cele-mai-tampite-spoturi-de-mobilizare-electorala-cu-stefan-cel-mare-mihai-viteazul-si-desteptii-de-la-leo-burnett-108914.html

Nu stiu cu cine o sa voteze altii. Stiu insa ca in turul unu o votez pe Monica Macovei. Daca ajunge in turul doi o votez din nou. Daca nu, exista si obtiunea anularii votului. Ca tot e democratie. Pentru ca pe tronul Romaniei moderne trebuie sa avem un singur domnitor. Legea.

Lasă un comentariu